PCTecuci Romania - Citeste doar ceea ce merita

Înregistrați-vă acum pentru a avea acces la toate funcțiile noastre. După ce v-ați înregistrat și vă logați, veți putea contribui la acest site prin trimiterea propriului dvs. conținut sau răspunsul la conținutul existent. Veți putea personaliza profilul dvs., primiți puncte de reputație ca recompensă pentru trimiterea conținutului, comunicând în același timp și cu alți membri prin intermediul căsuței de e-mail private și multe altele! 

Acest mesaj va fi eliminat odată ce v-ați conectat.  

Sign in to follow this  
NuDaBan

Grand Theft Auto Online sau al doilea GTA V

Recommended Posts

Ok, cam despre asta e vorba: Nu vei putea juca Grand Theft Auto V Online la lansare. De fapt, GTA 5 nici nu va avea un un mod multiplayer. Ceea ce are GTA 5 este o invitaţie la Grand Theft Auto Online, probabil cel mai incitant lucru din istoria GTA.

GTA Online e ceva diferit, ceva mare. Ceva ce va schimba modul în care vom juca GTA pentru totdeauna. Dovada este în nume: GTA Online. GTA 5 este punctul de lansare, dar acesta nu este un mod multiplayer normal. GTA Online este în întregime un nou produs, un serviciu, şi unul dintre cele mai importante evenimente de la GTA III încoace.

În perspectivă, GTA Online este o lume cu toate caracteristicile cuprinse de GTA 5. Jafurile, loviturile în echipă, duelurile, cursele, atacurile bandelor, team deathmech, sporturile (tenis, sărituri cu paraşuta, golf şi multe altele), plus evenimente ca jafurile maşinilor blindate, livrările de pachete, importul/exportul de maşini, recompense…şi lista poate continua. Nu mai vorbim de moralitatea şi dinamica socială sau lucruri apropiate de realitate cum ar fi asigurarea maşinii personale sau investiţiile.

 

Acesta este gratuit pentru oricine achiziţionează GTA 5, dar nu vei putea juca până la aproximativ două săptămâni de la lansarea GTA V de pe 17 septembrie. Mulţi ar spune că este surprinzător, alţii probabil ar dori să-l joace la lansare pentru că „doar am plătit atât de mult pentru joc”. După părerea mea, această întârziere este un lucru bun din moment de Rockstar îţi oferă posibilitatea să explorezi jocul offline. Astfel te vei obişnui mai bine cu mecanica şi cu jocul în sine.

Acum vă voi explica cum stau lucrurile şi cateva din multitudinea de opţiuni prezente în joc. Odată ce eşti online, împreuna cu alţi 32 de jucători care vor fi non-stop pe lângă tine, eşti parte a unui univers online cu sute sau chiar mii de jucători, toţi alergând după Reputation Points (RP), bani şi posesiuni materiale aproape nelimitate. Îţi aminteşti de penthouse-ul şi garajul de lux de la sfârşitul trailerului cu gameplayul GTA 5? Îl poţi cumpăra, având la dispoziţie tot luxul plus un garaj în care poţi parca pâna la 10 maşini personalizate.

La prima vedere nu este nimic diferit faţă de GTA 5. Stând în faţa computerului, vei putea oricand să inviţi un prieten în lumea ta virtuala. Vei putea oricand să sari din modul single al GTA 5 în GTA Online alegându-ţi caracterul şi avatarul.

În timp ce conversezi cu prietenul tau in legatură cu un jaf, intră în Interaction Menu, unde poţi oricând alege să porţi ochelari, şepci, măşti etc. După lovitură, pur şi simplu trebuie să scapi de masca pentru a pierde o stea din nivelul de urmarire. Pentru a scapa de politie trebuie să ieşi din raza lor de acţiune. Asta presupune sa te distantezi de ei pentru un anumit timp si vei putea auzi cum sunetul sirenelor se va pierde in trafic. Oricine va reusi sa duca la capat un jaf va capata RP si banii care îi va împărţi cu ceilalţi complici.

 

Ajungând acasă vei putea să iti laşi masina in garaj, lângă alte câteva maşini personalizate. La fel ca şi modul single player, modificarea maşinii este posibilă, însă nu te poţi teme că îţi pierzi maşina ce o preţuiesti atât de mult, asta doar daca o ţii încuiată. Dacă o distrugi apelezi la asigurare şi primeşti o maşină noua, iar dacă o laşi într-un anumit loc pentru mai mult timp aceasta va fi confiscată, singura metoda de recuperare fiind plata unei sume de bani.

Garajul arată impecabil, la fel ca un showroom Apple. Poţi plăti un mecanic să-ţi repare maşina sau să o duca intr-o anumita locatie. Când vrei să o modifici şi să participi la o cursă, care îţi va aduce bani şi RP, vei avea acces la toate informatţiile despre maşină, cum ar fi viteza, franare etc.

În timp ce GTA Online se va dezvolta, există o posibilitate mare ca unii jucători să aibă în posesie RP şi bani la un nivel foarte mare. Daca esti unul dintre ei ai posibilitatea să răspândesşi bogatia prin împărţirea de bani, arme şi muniţie în grupul tău de prieteni sau, dacă vrei, este posibil să şi jefuieşti un player. La fel ca în viaţă, GTA Online este un execiţiu de încredere şi dinamică socială.

Un sfat important pentru viitorii jucători, nu purtaţi cu voi mulţi bani. Dacă vei fi omorât, o parte din bani vor rămâne în locul unde mori. De aceea este bine să-i depozitezi la bancă sau investeşte-i în tranzacţii…cum am mai spus, este complex. Va exista şi o varietate de proprietăţi, fiecare cu preţuri în funcţie de locaţie şi peisaj, în care îţi vei invita prietenii să discutaţi sau să puneţi la cale un jaf.

 

Rockstar nu a anuntat nimic de ganguri. Acestea cu siguranta vor aparea atunci cand playerii vor face aliante intre ei si razboaie contra altor jucatori, insa, va putea oare Rockstar sa tina haosul departe de lumea virtuala? Asta ramane de vazut. Pana atunci ar trebui sa ne bucuram de jocul si magnitudinea acestuia.

Si daca asta nu era de ajuns, cei de la Rockstar au declarat ca vor adauga constant misiuni si content in GTA Online, plus ca playerii isi pot creea propriile misiuni cu instrumentele Creator. Acestea se vor inmulti pe parcurs, pentru inceput avand posibilitatea sa creezi curse sau dueluri. Dupa o anumita perioada vei ajunge si la organizarea unor jafuri profitabile. Creandu-ti misiuni si activitati cu instrumentul Creator, care, cu siguranta, va avea logevitate, vei avea posibilitatea sa le distribui cu ajutorul cloud-ului Social Club. Alti jucatori iti pot bate timpii sau scorurile, in timp ce tu poti urmari alti creatori alegandu-ti misiunile favorite.

Acestea sunt doar cateva din multidutinea de optiuni si marimea aproape nelimitata la care jocul poate ajunge. Leslie Benzies a declarat ca Los Santos este doar inceputul. Volumul misiunilor si a locurilor vor creste treptat, iar la un moment dar GTA Online se va indrepta si catre alte locatii. Ce ai zice daca ai posibilitatea sa faci o excursie in Liberty City? Sau in Vice City? Leslie Benzies nu a confirmat nimic, dar a declarat ca simularea lumii sau a anumitor tari a fost dintotdeauna obiectivul lor pe termen lung.

 

Oare va face GTA online fata la o simulare de o anvergura atat de mare? Rockstar promite ca politicile vor impiedica declansarea unui haos total, insa sa ne gandim ca acesta poate ajunge la un nivel de popularitate mai mare ca seria Call of Duty. Sa ne gandim ca anul acesta va fi lansat doar pe PS3 si 360, insa, peste ceva timp lumea GTA Online, cu siguranta, se va muta pe PS4, Xbox One si PC.

Un alt lucru cheie este cum isi va cere Rockstar drepturile banesti, pentru ca daca te astepti ca acestia sa ofere un serviciu online gratuit, in dezvoltare continua, doar la costul GTA V, ei bine…mai bine nu te astepti. Rockstar nu a anuntat nimic, insa, este posibil ca pachetele cu content sa fie achizitionate prin microtranzactii. Ceea ce este sigur, este ca, dupa doua saptamani de la lansarea GTA V veti putea juca GTA Online.

Dar, nu aceasta este marea stire. Ceea ce este important este ca o experienta persistenta care va rezista cateva generatii are planuri, nu doar de a ramane in Los Santos, ci de a recreea intreaga lume, in cloud.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this