PCTecuci Romania - Citeste doar ceea ce merita

Înregistrați-vă acum pentru a avea acces la toate funcțiile noastre. După ce v-ați înregistrat și vă logați, veți putea contribui la acest site prin trimiterea propriului dvs. conținut sau răspunsul la conținutul existent. Veți putea personaliza profilul dvs., primiți puncte de reputație ca recompensă pentru trimiterea conținutului, comunicând în același timp și cu alți membri prin intermediul căsuței de e-mail private și multe altele! 

Acest mesaj va fi eliminat odată ce v-ați conectat.  

Sign in to follow this  
.HyDr0g3n.

Cum sa faci o mapa (metodu 2)

Recommended Posts

Bun ca sa incep , v-am vazut pe multi ca va chinuiti sa faceti mape cu vechiul MTA. Ca sa intelegeti si voi , MTA pur si simplu e prea greu de folosit pentru samp din mai multe motive , de exemplu : nu are RemoveBuilding (sa scoti o cladire din GTA:SA clasic) sau nu are toate obiectele (exista cateva cu cele din 0.3c dar niciunul cu cele din 0.3d) codul trebuie convertit pentru samp (si este chiar mai greu daca are si obiecte din SA:MP) si multe alte neplaceri. Pur si simplu nu mai este folosit prea mult astazi.

 

Daca vreti sa faceti o mapa pentru SA:MP m-am gandit sa fac acest tutorial in care sa va explic cate ceva despre Map Editor (made by JernejL) , pentru ca imi doresc tare mult ca RSS sa isi gasesca un mapper bun si dedicat.

 

Ca sa il instalati faceti pas cu pas asa:

 

1. Downloadati asta : http://www.mathpuddi...samp/editor.rar

2. Puneti toate fisierele in folderul in care ati instalat GTA:SA (de exemplu D:/Jocuri/GTA San Andreas)

3. Dati dublu click pe editor.exe

 

 

Despre program - Utilizare Incepatori

 

Deschidere

Cand deschideti programul va v-a aparea o casuta asemanatoare cu aceasta in care o sa apara in stanga explicatii despre cum sa folositi programul (Tastele). Va arata cam asa:

 

 

 

vobYD.png

 

Daca unii dintre voi nu inteleg prea bine ce scrie acolo am sa va explic eu:

 

Pentru obiecte folositi:

Click stanga - selectati un obiect

ESC - deselectati totul

Delete - stergeti obiectul

CTRL + C - faceti o copie a obiectului

Sageti - mutati obiectul selectat

CTRL + Sageti stanga/dreapta - rotiti obiectul

CTRL + Sageti sus/jos - deplasati obiectul pe verticala

Pentru camera in timp ce tineti apasat click-dreapta:

Scrool (rotita) - va apropiati sau departati

W,A,S,D - miscati camera

Q,E - ridicati sau coborati camera

CTRL - miscati camera mai repede

Editare

Ca sa incepeti sa editati , apasati pe butonul mare din mijloc pe care scrie "LOAD". Dupa ce ati apasat pe "Load" programul o sa se incarce (acordatii suficient timp). In cele din urma veti putea edita si imaginea va fi foarte clara , ceva in genul acesta:

 

 

f56UY.jpg

 

Acest Map Editor va permite sa va alcatuiti o lista proprie cu obiecte din care dupa sa adaugati in Mapa pe care o creati. ca sa adaugati un obiect trebuie sa dati click pe butonul "Objects" (dreapta sus). Apoi dati click pe "Add" apoi alegeti un obiect si apoi dati click pe celalalt buton de "Add". In poza urmatoare am numerotat pasii:

 

 

txiW0.png

 

 

 

 

 

Debug

Ca sa testati o mapa (ca atunci cand apasati F5 la MTA) si sa va plimbati prin ea apasati pe butonul "Test!" care are langa el un mic beculet.

 

Salvare

Ca sa generati codul pentru o mapa selectati din dreapta sus butonul "Show Code". Acel cod il salvati deoarece el este codul pentru obiecte.

 

Eroare

 

 

 

bneZM.png

 

Daca imaginea de mai sus va apare dupa ce apasati pe "Load" inseamna ca ori placa video este prea slaba si calculatorul nu poate sa ruleze map editorul (in majoritatea cazurilor poate) sau cel mai probabil caz in care pur si simplu camera este la departare de pamant. Ca sa o aduceti iar la pamant rotiti de rotita mouse-ului pana ajungeti cu ea aproape de nivelul apei.

 

Aveti aici un link de unde puteti lua sau cauta unele obiecte .....

http://www.k-dst.de/index.php

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this