Sign in to follow this  
Cornel Iulian

Care este diferenta dintre C si C++ ?

1 post in this topic

  • Limbajul C nu este un limbaj puternic tipizat in sensul lui PASCAL sau Algol - 68. El este relativ liberal in conversia de date, cu toate ca nu converteste automat tipurile de date cum ar fi PL/1.
  • Compilatoarele existente nu poseda verificare la executie a indicilor elementelor de tablouri, tipurilor argumentelor, etc. Pentru acele situatii in care se cere o puternica verificare a tipului, se foloseste o versiune separata a compilatorului. Acest program se numeste "lint" deoarece triaza bitii dubiosi of fluff dintr-un program.
  • El nu genereaza cod, verifica numai foarte strict multe aspecte ale programelor asa cum pot fi verificate la compilare si la incarcare. El detecteaza nepotrivirile de tip, folosirea inconsistenta a argumentelor, variabilele nefolosite sau aparent neinitializate, dificultatile potentiale de portabilitate si alte asemenea aspecte.
  • Programele care trec cu bine aceasta verificare, cu citeva exceptii, se elibereaza de erorile de tip la fel de complet ca si, de exemplu, programele scrise in Algol 68.

 

  • In C obiectele (datele) fundamentale sunt caracterele, intregii de diferite dimensiuni si numerele flotante. In plus, exista o ierarhie de tipuri de date derivate create cu pointeri, tablouri, structuri, uniuni si functii.
  • C++ este un limbaj de programare general, compilat. Este un limbaj multi-paradigma, cu verificarea statica a tipului variabilelor ce suporta programare procedurala, abstractizare a datelor, programare orientata pe obiecte.
  • O data cu evolutia limbajului C++, a evoluat si o biblioteca standard. Prima adaugire a fost biblioteca de intrări/iesiri (I/O stream), care oferea facilităti pentru a înlocui functiile traditionale C cum ar fi printf si scanf. Mai târziu, printre cele mai semnificative adăugari la biblioteca standard a fost STL (Standard Template Library) (Biblioteca de formate standard).

 

Diferenta majora dintre cele doua: C++ suporta OOP (Object Oriented Programming), in timp ce in C nu este definit acest concept.

de exemplu: butoane, bara de instrumente, meniu (ca exemplu: start); toate sunt obiecte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this